Megosztás:

Advent Bécsben

2010. december 16.

Karácsonyi fényekben úszó vásári forgatag, sült gesztenye illat, forralt bor, mézes kalács…. Az adventi időszak meghitt hangulatát keressük a határ menti területeken való körutazásunk végén. Bár nem egykori magyar területre, de a magyar turisták által is közkedvelt karácsonyi célpontra, a bécsi adventi vásárra érkeztünk…

Bécsben több helyszínen is találunk karácsonyi vásárt.  Az első, legnagyobb, és leghíresebb közülük a Rathaus (Városháza) előtti Christkindlmarkt, mely a 18. század óta várja a karácsonyi bevásárlásra készülőket. (A vásár sokszor hangoztatott 700 éves története inkább legendának tekinthető). A 20. század elején a Freyung, 1924-től 28-ig a Stephansdom előtti tér, majd a Neubaugürte, az Am Hof, 1949-től 1957-ig a Neubaugürtel adott helyet neki. Jelenlegi helyén, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt, 1975 óta működik. Bécs karácsonyi piaca november 15. és december 24. között ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra.

A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: a látogatók úgy érzik magukat, mintha nagyszerűen megkomponált és kivilágított díszletek között sétálva egy karácsonyi színdarab szereplői lennének. Adventi zenék csendülnek fel, csodálatosan feldíszített fenyőfák, és hamisíthatatlan karácsonyi illatok járulnak hozzá a hangulathoz. Az átfázott vásárlók, és nézelődők forralt borral, és egyéb forró italokkal melegíthetik fel magukat. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások, és minden egyéb.

Ha az ajándékozásban is a hagyományos kézimunkák szerelmesei vagyunk, akkor érdemes ellátogatni a „második” bécsi karácsonyi vásárra, a Freyungnál található Altwiener Christkindlmarkt-ra. Itt kizárólag kézimunkákat lehet vásárolni - karácsonyfadíszeket, ékszereket, ruhákat, kosarakat, üvegárut. Az immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő Altwiener Christkindlmarkt-on bábjáték, és népzene járul hozzá a karácsonyi hangulathoz.

Méretében sokkal kisebb, de ugyancsak hangulatos karácsonyi vásár a Schönbrunn-nál található Kultur- und Weihnachtsmarkt.  Itt 60 standon osztrák kézimunkákat, és egyéb, természetes anyagból készült autentikus művészeti alkotásokat, játékokat, karácsonyfadíszeket kínálnak. A schönbrunni vásár hangulatához a karácsonyi sütemények, édességek, és a puncs friss illata, valamint kórus által énekelt karácsonyi dalok melódiája járul hozzá. Természetesen a vásár mellett a kastély meglátogatása is további élményt nyújthat számunkra.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
  • Burgenlandi magyar várak
  • A gyógyító só
  • Felvidéki kincses városok nyomában
  • Várak mögött megbúvó mézeskalácsfalu
  • Adventi behajtási korlátozás Bécsben
  • Karácsony napja, karácsony fényei
  • Advent szimbolikája
  •  

    Aktuális híreink

    Vizsgáztassa nálunk autóját, Gyöngyösön a legkedvezőbb áron!

    2024. április 17.

    Gyors, megbízható és megfizethető műszaki vizsgáztatás Gyöngyösön a K&V-nél, most csupán 24 900 Ft-ért személyautó esetében. Amikor eljön a műszaki vizsga ideje, minden autótulajdonos ugyanazt szeretné: gyors, profi és gondtalan ügyintézést. A K&V Műszaki Vizsgabázis ezt kínálja, ráadásul a legjobb áron a gyöngyösi régióban.

    Bővebben

    35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

    2024. április 10.

    Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

    Bővebben

    ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

    2024. április 3.

    A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

    Bővebben

    MagyarBrands díjat vehettük át

    2024. március 28.

    Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

    Bővebben

    35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

    2024. március 26.

    Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

    Bővebben

    Szervizbővítés Cégünknél

    2024. március 25.

    A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

    Bővebben