Megosztás:

Akik a jó hírünket viszik a világba

2011. november 28.

Új telephelyet nyitott Gyöngyösön a K&V Kft., az egyik TOP 50

Mátra alján, falu szélén.., - kezdhetném klasszikus mintára e modernkori mesét. Történetünk hõse a Markaz határából, a Mátra festõi környezetébõl induló, évek óta a heves megyei TOP 50-be tartozó K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft., mely több mint két évtizedes mûködése során a régió egyik legsikeresebb középvállalkozásává nõtte ki magát.

Az idei év újabb nagy fordulatot hozott a cég életébe - július elsején a K&V Kft. megnyitotta új gyöngyösi telephelye kapuit, ahol szállítmányozási, raktározási és szerviztevékenységet folytat.

A K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. 1989. óta van jelen a nemzetközi szállítmányozás és fuvarozás területén, s az azóta eltelt idõszak változó körülményeihez alkalmazkodva és azokat kihasználva, dacolva a jelenlegi válsággal is, a vállalkozás a szállítmányozás egyre jelentõsebb szereplõjévé vált. Az elsõk között voltak, amikor 1989-ben éltek az új törvény adta lehetõséggel, és hazai magánvállalkozásként beléptek a nemzetközi szállítmányozási piacra.

Már a kezdetektõl õk nem hagytak ki egyetlen lehetõséget sem a fejlõdésre, s az egyre újabb lehetõségek - szerencsére - folyamatosan jöttek, a cégvezetõk pedig soha nem akartak kitérni elõlük. Tudják, hogy ami nem növekszik, az csökken. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a folyamatos, dinamikus elõrehaladás és fejlõdés az egyik legfõbb jellemzõje a K&V Kft.-nek. Így, mikor felmerült a lehetõség, hogy új telephelyet nyithatnak Gyöngyösön, nem haboztak. Júliustól már két helyen mûködik a cég. A K&V teljes fuvarozási és szállítmányozási tevékenysége központjává Gyöngyös vált, s így bõvíteni tudták logisztikai tevékenységüket is. Gyöngyösön létrejött egy új szervizüzem is, ahol egyrészt saját - több mint 100 jármûbõl álló - gépparkuk karbantartását tudják megoldani, de szélesre tárták a kapukat a lakosság és a vegyes - személy és tehergépjárművek - járműparkkal rendelkezõ vállalkozások elõtt is. A cég széleskörû szerviztevékenységek sok partnerük számára jelent kényelmes megoldást, - ahogy azt az ügyvezetõktõl megtudtuk -, hiszen így teher- és személygépjárműveiket egy helyen javíttathatják, vizsgáztathatják.

Gyors, pontos és megbízható munkával szeretnék elérni, hogy szervizük legyen a hétköznapok "box utcája". Persze Markazt sem hagyták el teljesen, hiszen továbbra is üzemel ottani műszaki vizsga bázisuk és benzinkútjuk.

A szállítmányozásról a kamionok és teherautók - e hatalmas országúti monstrumok jutnak eszünkbe. Ám a gépek, bár elengedhetetlen feltételei ennek a tevékenységnek, mégis csak eszközök, melyek az alapját képezik egy korszerű, hatékony szolgáltatásrendszernek. Az emberi hozzáállás és szaktudás az, ami egy céget naggyá tehet, és elõre vihet. A K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. tapasztalata is ezt bizonyítja.

A K&V Kft.-nek mára több mint 200 munkatársa van, s köztük sok olyan is, akik már a kezdetektõl velük vannak. Talán sikereik nagyrészt annak is köszönhetõek, hogy a cégnél nagyon alacsony a fluktuáció, s sokáig csak a fejlõdéssel járó bõvítések során jöttek új emberek. Ezt mutatja az is, hogy az árufuvarozás, az okmánykezelés és rakodás területén is nagy gyakorlattal rendelkezõ gépkocsivezetõik nagy része több, mint 5 éve dolgozik K&V-s színekben. Idén tavasszal pedig egy olyan kolléga esküvõjét tartották, akinek az édesapja is itt dolgozik. Még az esküvõi "limuzin" is a feldíszített mély-bordó - ezüst K&V kamion volt.

A K&V Kft. szállítmányozási tevékenységét elsõsorban az Európai Unió területén végzi. Szolgáltatásaik egyenletesen kiváló minõségét a folyamatosan megújított ISO 9001:2008 minõségi tanúsítvány is igazolja. A K&V Kft. elkötelezett híve a környezetvédelemnek, éppen ezért járműveik teljesítik a legmagasabb Euro 5 EEV környezetvédelmi normákat, valamint a cég megfelel az ISO 14001:2004 környezetirányítási rendszer szabványnak.

A nemzetközi szállítmányozás területén a siker igen sok tényezõtõl függ. Az árak, a géppark korszerûsége és biztonsága, a szolgáltatás színvonala és sokrétűsége - mind meghatározó tényezõk. A hazai szállítmányozási piac mára már letisztult. Sokan kiestek, az uniós csatlakozás, majd az új csatlakozó országok szolgáltatói által gerjesztett árverseny is új feltételeket hozott ennek az ágazatnak, amire fel kellett készülni. A mostani válságban a verseny napról napra egyre erõsebb. A szakma is felkészült, s a kialakult nehezített pályán csak magas színvonalú és pontos - biztonságos szolgáltatásokkal lehet megmaradni.

A biztonság a szállítmányozási szakmában kettõs értelmet nyer. A járművek tökéletes technikai állapota biztosítja az út biztonságát, másrészt azt, hogy az elindított áru épségben és biztonságban jusson el a megrendelõ által megjelölt helyre.

- Természetes számunkra, hogy folyamatosan fejlõdnünk, változnunk kell. Mi is szeretjük biztonságban érezni magunkat, ha igénybe veszünk egy szolgáltatást, s a mi partnereink is így vannak ezzel. Ráadásul, mint ügyfelek, mindannyian kényelmesek vagyunk, és mindig sietünk. Ezt figyelembe véve alakítjuk szolgáltatásainkat és fejlesztéseinket.

Tudjuk, hogy nemcsak a magunk és cégünk, de partnereink és országunk jó hírét is visszük világba. Ez nagy felelõsség, de nagy motiváló erõ is, s mi ezt tartjuk szem elõtt. - mondják végezetül az ügyvezetõk.

Évrõl évre egyre több K&V-s kamion egyre több helyre juttatja el a K&V partnereinek küldeményeit, s egyre több országban jelent garanciát a jó minõségű, kulturált és biztonságos fuvarozásra a K&V emblémája.

Jó utat, és további sikereket!

Görög Mária

- A Heves Megyei Top 50 kiadványban megjelent cikk -

Vissza

 

Aktuális híreink

IRU diplomát kaptak gépkocsivezetőink

2024. június 3.

Június 1-jén Budapesten a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete átadta az IRU diplomákat.

Bővebben

Sikeres HACCP felülvizsgálat

2024. május 28.

A K&V háza táján mindig történik valami. Múlt héten, május 22-én ismét sikeresen lezajlott a HACCP rendszerünk felülvizsgálata!

Bővebben

Átvettük a 80. Ford Transit Minibuszt

2024. május 24.

Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint tegnap a K&V gyöngyösi telephelyén átvettük a 80. Ford Transit Minibuszt, amivel így Magyarország legnagyobb Ford buszflottájának büszke tulajdonosai lettünk!

Bővebben

Megjelent az első negyedéves közúti fuvarozási árindex

2024. május 17.

Drágult a fuvarozás. Az első negyedéves infláció négyszeresével nőttek a közúti fuvarozás költségei, ami biztosan meg fog jelenni a fogyasztói árakban is – áll a DigiLog Consulting stratégiai tanácsadócég által közzétett, 2024. I. negyedéves közúti fuvarozási árindex (KFX 24Q1) iparági elemzésben. 

Bővebben

Sikeres audit a K&V-nél

2024. május 16.

Múlt héten sikerrel teljesítettük az ISO 9001:2015 Minőségirányítási és az ISO 14001:2015 Környezetközpontú irányítási rendszerek első felügyeleti auditját. Büszkén jelentjük, hogy Markazon, Gyöngyösön és Fóton is minden követelménynek megfelelünk!

Bővebben

Csak egy "kör"

2024. május 8.

A K&V Kft. csapata ismét körbe futotta a Balatont a 18. NN Ultrabalaton versenyen.

Bővebben