Megosztás:

A nők jobban parkolnak

2012. február 14.

A nők jobban parkolnak, mint a férfi autósok - erre a régi előítéleteket eloszlató következtetésre a lehető legilletékesebb cég, a legnagyobb brit parkolóház-hálózatot üzemeltető NCP jutott saját felmérése alapján.

A hétfői Daily Mail beszámolója szerint az NCP szakértői a cég parkolóházaiban végezték el a vizsgálatot 2500 autós bevonásával, számos minőségi kritérium figyelembevételével. Az összesítés kimutatta, hogy a megszerezhető 20 pontból a hölgyvezetők átlagosan 13,4-et, az urak 12,3-at gyűjtöttek.

Az első vizsgált kritérium az volt, hogy az autósok egyáltalán észreveszik-e a kínálkozó parkolóhelyeket. A felmérés alapján a férfi autósok hajlamosabbak arra, hogy türelmetlenségükben elhajtsanak egy szabad hely mellett, míg a körültekintőbben vezető nők alkalmasabbnak bizonyultak egy-egy üres parkolóhely megtalálására, vagy annak észrevételére, hogy egy másik autós éppen távozni készül a parkolóházból.

A helyes beállási módszer alkalmazásában a női autósok magasan verték férfi társaikat. A brit autóvezetői oktatás tanrendje a parkolóházi beállás esetén a tolatásos módszert részesíti előnyben, és az NCP felmérése szerint a nők 39 százaléka járt el ennek megfelelően, a férfiaknak viszont csak a 28 százaléka.

A férfi autósoknak a hanyagság is sok pontjukba került. A vizsgálat kimutatta, hogy a férfiak zömét hidegen hagyja, ha autójuk kissé csálén áll a kijelölt parkolóhelyen belül, és csak 29 százalékuk hajlandó a jármű pozíciójának kiigazítására, a nőknek azonban az 56 százaléka fordít erre gondot. Márpedig az NCP pontozási módszertanában a legnagyobb súlyozást az kapta, hogy a vezetők a parkolóhelyen belül milyen helyzetben hagyták hátra kocsijukat.

Ez a különbség egyébként meglátszik a parkolási művelet hosszán is: a női vezetők átlagosan 21 másodpercet töltenek egy-egy beállással, a férfiak azonban 16 másodperc alatt letudják a parkolás gondját. Az NCP ennek alapján elvégzett számításai szerint az autós hölgyek életük során 12 napot töltenek parkolással, a férfiak kilencet.

Az NCP szakértői azt is megfigyelték, hogy a férfiak - ha női utasuk van - szeretnek felvágni parkolási tudásukkal: gyakori ugyanis, hogy ilyen esetben szűk helyre próbálják bepréselni az autót, akkor is, ha a közelben vannak tágasabb, kényelmesebben elfoglalható szabad parkolóhelyek.

Forrás: MTI

Vissza

 

Aktuális híreink

Arculatváltás a K és V Kft-nél

2024. április 24.

A tegnapi napon a 35 éves K&V Logistic Solutions megmutatta, hogyan néz ki közel 500 lóerő a márka megújult arculati színeibe és logójába öltöztetve. Egy izgalmas belső esemény keretében lepleztük le ugyanis új, tűzpiros színű DAF XG vontatóinkat, amelyek már az új arculati jegyeket viselik.

Bővebben

Vizsgáztassa nálunk autóját, Gyöngyösön a legkedvezőbb áron!

2024. április 17.

Gyors, megbízható és megfizethető műszaki vizsgáztatás Gyöngyösön a K&V-nél, most csupán 24 900 Ft-ért személyautó esetében. Amikor eljön a műszaki vizsga ideje, minden autótulajdonos ugyanazt szeretné: gyors, profi és gondtalan ügyintézést. A K&V Műszaki Vizsgabázis ezt kínálja, ráadásul a legjobb áron a gyöngyösi régióban.

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

2024. április 10.

Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

Bővebben

ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

2024. április 3.

A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

Bővebben

MagyarBrands díjat vehettük át

2024. március 28.

Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben