Megosztás:

Energiahatékonyság cégünknél

2023. november 15.

A K&V hosszú ideje elkötelezetten igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink, unokáink egy élhetőbb világban nőjenek fel, és segítsünk munkatársainknak az energiaválság idején is spórolni, anélkül hogy otthonuk kellemetlenül hideg vagy túl meleg lenne.

 

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet készített számunkra egy útmutatót, ami segít nekünk az energiafogyasztás és a rezsiszámla csökkentésében. Otthon vagy munkahelyünkön ingyenesen és könnyen alkalmazható módszerekkel is mérsékelhetjük az energiaszükségletünket. Például télen a rövid ideig tartó, de kitárt ablakokkal és kereszthuzattal nagy légcserét biztosító szellőztetés javasolt. Így a lakás sem hűl ki, és az utcát sem fűtjük.

Fontos, hogy ne takarjuk el a fűtőtesteket bútorokkal vagy függönyökkel, viszont hővisszaverő fóliát érdemes alkalmazni a fűtőtestek mögötti falon. A kazánok és konvektorok rendszeres karbantartása, vízkőtelenítése bár kiadásokkal jár, de a rezsiszámlában jól láthatóan megtérül. Érdemes alacsony fogyasztású LED izzókra váltani, a nyári hónapokban pedig klíma helyett ventilátort használni.

Nagyobb beruházások, például hőszigetelés, ablakcserék és fűtésrendszer korszerűsítése a legnagyobb energiamegtakarítást hozza, de ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez érdemes szakember segítségét kérni. Az energiaválság és az energiaszegénység problémája aktuális, és az útmutató ezen is segít. Az energiaszegénységben élők gyakran rossz energiahatékonyságú lakásokban élnek, ami nagy részét jövedelmüknek felemészti, így nincs forrásuk energetikai beruházásokra. Rossz hatékonyságú lakások esetén még több pénzt kell költeni a fűtésre.

Az energiatakarékosság nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti a széndioxid-kibocsátást, segítve ezzel a klímaváltozás elleni küzdelmet a következő generációk számára.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
 • Elektromos Volvo járművet teszteltünk
 •  

  Aktuális híreink

  Ismét D&B AAA minősítést kaptunk

  2024. július 8.

  Büszkén jelentjük, hogy pénzügyi mutatóink alapján idén is kiérdemeltük a pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó AAA tanúsítványt a Dun & Bradstreet-től! Ez az elismerés megerősíti, hogy a K&V a legmegbízhatóbb vállalatok közé tartozik. Cégünk pénzügyi stabilitása kiemelkedő, és az alacsony fizetésképtelenségi valószínűség azt jelenti, hogy üzleti partnereink biztosak lehetnek benne: a K&V időben és megbízhatóan teljesíti pénzügyi kötelezettségeit.

  Bővebben

  ESG "jó gyakorlatok" előadás

  2024. június 28.

  Büszkeség számunkra, hogy ESG-szakértő kollégánk, Belkovics Anikó, meghívást kapott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy bemutassa cégünk legjobb gyakorlatait a témában.

  Bővebben

  35 év 35 jócselekedet - állatkert festés

  2024. június 19.

  Jó melegben és még jobb hangulatban telt a kedd délutánunk, amikor is a K&V kilenc lelkes munkatársa ecsetet ragadott, és újjávarázsolta a Gyöngyösi Állatkert megkopott kerítéseit. Ügyeskedéseinket lelkesen nyugtázta minden négylábú, szőrös, illetve tollas vagy éppen pikkelyes állatkert-lakó , így a "35 év, 35 jótett"-akciónk legújabb bevetése is sikerrel zárult.

  Bővebben

  IRU diplomát kaptak gépkocsivezetőink

  2024. június 3.

  Június 1-jén Budapesten a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete átadta az IRU diplomákat.

  Bővebben

  Sikeres HACCP felülvizsgálat

  2024. május 28.

  A K&V háza táján mindig történik valami. Múlt héten, május 22-én ismét sikeresen lezajlott a HACCP rendszerünk felülvizsgálata!

  Bővebben

  Átvettük a 80. Ford Transit Minibuszt

  2024. május 24.

  Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint tegnap a K&V gyöngyösi telephelyén átvettük a 80. Ford Transit Minibuszt, amivel így Magyarország legnagyobb Ford buszflottájának büszke tulajdonosai lettünk!

  Bővebben