Megosztás:

Tovább csökkent a balesetek száma

2010. június 28.

A Rendőrség által gyűjtött előzetes baleseti statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy 2009-hez képest tovább csökkent a személysérüléses közúti balesetek, s a balesetekben meghalt személyek száma hazánkban.

A statisztikákból kiderül, hogy az év első öt havában 13,18 %-kal csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma. A balesetekben 252-en vesztették életüket, s ez 71 ember életének megmentését jelenti az elmúlt év azonos időszakához képest.

Az ittasan okozott balesetek száma, valamint az összes személysérüléses közúti baleseten belüli aránya az év első öt havában kedvezően alakult. Az elmúlt hónapban ezen a területen további jelentős javulás figyelhető meg. 2010. május 01. és 31. között a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott személysérüléses közúti balesetek száma az előző évi 212-ről 145-re csökkent. Ez az adott év csökkenő összbaleseti számát is figyelembe véve nem kevesebb, mint 31,60 %-os javulást jelent. Az ittasság aránya 13,02 %-ról 10,18 %-ra mérséklődött.
Amennyiben az év első öt hónapját vesszük alapul, az ittasan okozott személysérüléses balesetek száma az előző évi 856-ról 590-re csökkent, amely 31,07 %-os javulást jelent. Az ittas balesetek összbaleseten belüli aránya 13,19 %-ról 10,47 %-ra csökkent. Az ittas járművezetés visszaszorítására hatást gyakoroltak a központilag, illetve területi és helyi szinten szervezett, év eddigi részében folyamatosan végrehajtott közúti ellenőrzések, valamint az ittas járművezetésből adódó balesetek megelőzését célzó kommunikációs, felvilágosító tevékenység.

A balesetek okainak és az okozóinak rangsorát vizsgálva a kapcsolódó adatok alapján megállapítható, hogy összességében az előző évekhez képest nem történt lényeges változás. A balesetek oksági szerkezetét tekintve, a május hónap adatait figyelembe véve a legtöbb baleset a gyorshajtáshoz, az elsőbbség meg nem adásához, valamint a kanyarodás szabályainak megszegéséhez köthető, tehát az általában jellemző rangsor állapítható meg.

A baleseteket okozók csoportjainak vizsgálata során megállapítható, hogy a legtöbb balesetet továbbra is a személygépkocsi-vezetők okozták, akiket a kerékpárosok és a tehergépkocsi vezetők követnek. Májusban a járművezetők 94 %-ban okozói a baleseteknek, ezen belül 59 %-ban a személygépkocsi vezetők, 23 %-ban az egy nyomon haladó járművek (a motorkerékpár- és segédmotoros kerékpárvezetők, valamint a kerékpárosok), 8 %-ban a teherszállító járművek, 2 %-ban autóbuszok, valamint 2 %-ban egyéb járművek vezetői okozzák a baleseteket. A gyalogos okozók aránya 6 %. A 2010. év eddigi időszakában (január 01. és május 31. között) a legtöbb balesetet szintén a személygépkocsi-vezetők okozták, őket követik a kerékpárosok és a tehergépkocsi vezetők.

Forrás: Integrátorfórum

Vissza

 

Aktuális híreink

Szűrőkamion volt Cégünknél

2024. július 25.

Hétfőn sikeresen lezajlott egészségügyi szűrőprogramunk! Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjának jóvoltából 75 kollégánk kapott átfogó képet egészségi állapotáról a K&V gyöngyösi telephelyén. 

Bővebben

K&V focicsapat

2024. július 23.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V frissen alakult céges labdarúgó csapatával máris részt vettünk az első megmérettetésen! Szombaton a “Segítsünk Levinek - Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornán” a Gyöngyösi Atlétikai Klub műfüves pályáin mérkőztünk meg 12 csapattal, és büszkén végeztünk a 8. helyen.

Bővebben

Új cégautót adtunk át

2024. július 15.

Múlt héten Simon János értékesítési menedzser kollégánk átvette új cégautóját, amely már a K&V új, szemet gyönyörködtető piros színét és megújult logóját viseli. Az autóátadásban Papp Norbert, a Renault Shick-R Kft. értékesítési vezetője segédkezett Az új autó nemcsak a K&V kiválóság iránt elkötelezettségét tükrözi, hanem összhangban áll a márkánk friss és dinamikus értékeivel is. Gratulálunk, János, kellemes és biztonságos utat kívánunk! 

Bővebben

Ismét D&B AAA minősítést kaptunk

2024. július 8.

Büszkén jelentjük, hogy pénzügyi mutatóink alapján idén is kiérdemeltük a pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó AAA tanúsítványt a Dun & Bradstreet-től! Ez az elismerés megerősíti, hogy a K&V a legmegbízhatóbb vállalatok közé tartozik. Cégünk pénzügyi stabilitása kiemelkedő, és az alacsony fizetésképtelenségi valószínűség azt jelenti, hogy üzleti partnereink biztosak lehetnek benne: a K&V időben és megbízhatóan teljesíti pénzügyi kötelezettségeit.

Bővebben

ESG "jó gyakorlatok" előadás

2024. június 28.

Büszkeség számunkra, hogy ESG-szakértő kollégánk, Belkovics Anikó, meghívást kapott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy bemutassa cégünk legjobb gyakorlatait a témában.

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - állatkert festés

2024. június 19.

Jó melegben és még jobb hangulatban telt a kedd délutánunk, amikor is a K&V kilenc lelkes munkatársa ecsetet ragadott, és újjávarázsolta a Gyöngyösi Állatkert megkopott kerítéseit. Ügyeskedéseinket lelkesen nyugtázta minden négylábú, szőrös, illetve tollas vagy éppen pikkelyes állatkert-lakó , így a "35 év, 35 jótett"-akciónk legújabb bevetése is sikerrel zárult.

Bővebben