Megosztás:

Energiahatékonyság cégünknél

2023. november 15.

A K&V hosszú ideje elkötelezetten igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink, unokáink egy élhetőbb világban nőjenek fel, és segítsünk munkatársainknak az energiaválság idején is spórolni, anélkül hogy otthonuk kellemetlenül hideg vagy túl meleg lenne.

 

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet készített számunkra egy útmutatót, ami segít nekünk az energiafogyasztás és a rezsiszámla csökkentésében. Otthon vagy munkahelyünkön ingyenesen és könnyen alkalmazható módszerekkel is mérsékelhetjük az energiaszükségletünket. Például télen a rövid ideig tartó, de kitárt ablakokkal és kereszthuzattal nagy légcserét biztosító szellőztetés javasolt. Így a lakás sem hűl ki, és az utcát sem fűtjük.

Fontos, hogy ne takarjuk el a fűtőtesteket bútorokkal vagy függönyökkel, viszont hővisszaverő fóliát érdemes alkalmazni a fűtőtestek mögötti falon. A kazánok és konvektorok rendszeres karbantartása, vízkőtelenítése bár kiadásokkal jár, de a rezsiszámlában jól láthatóan megtérül. Érdemes alacsony fogyasztású LED izzókra váltani, a nyári hónapokban pedig klíma helyett ventilátort használni.

Nagyobb beruházások, például hőszigetelés, ablakcserék és fűtésrendszer korszerűsítése a legnagyobb energiamegtakarítást hozza, de ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez érdemes szakember segítségét kérni. Az energiaválság és az energiaszegénység problémája aktuális, és az útmutató ezen is segít. Az energiaszegénységben élők gyakran rossz energiahatékonyságú lakásokban élnek, ami nagy részét jövedelmüknek felemészti, így nincs forrásuk energetikai beruházásokra. Rossz hatékonyságú lakások esetén még több pénzt kell költeni a fűtésre.

Az energiatakarékosság nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti a széndioxid-kibocsátást, segítve ezzel a klímaváltozás elleni küzdelmet a következő generációk számára.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
 • Elektromos Volvo járművet teszteltünk
 •  

  Aktuális híreink

  Megjelent az első negyedéves közúti fuvarozási árindex

  2024. május 17.

  Drágult a fuvarozás. Az első negyedéves infláció négyszeresével nőttek a közúti fuvarozás költségei, ami biztosan meg fog jelenni a fogyasztói árakban is – áll a DigiLog Consulting stratégiai tanácsadócég által közzétett, 2024. I. negyedéves közúti fuvarozási árindex (KFX 24Q1) iparági elemzésben. 

  Bővebben

  Sikeres audit a K&V-nél

  2024. május 16.

  Múlt héten sikerrel teljesítettük az ISO 9001:2015 Minőségirányítási és az ISO 14001:2015 Környezetközpontú irányítási rendszerek első felügyeleti auditját. Büszkén jelentjük, hogy Markazon, Gyöngyösön és Fóton is minden követelménynek megfelelünk!

  Bővebben

  Csak egy "kör"

  2024. május 8.

  A K&V Kft. csapata ismét körbe futotta a Balatont a 18. NN Ultrabalaton versenyen.

  Bővebben

  Hulladékot gyűjtöttünk a Föld napján

  2024. május 5.

  A Föld napján, április 22-én a K&V csapata ismét összefogott a tisztább környezetért! Együttműködésben az Egererdő Zrt Mátrafüredi Erdészetével, 12 önkéntes kollégánk vett részt Gyöngyösön a 'TeSzedd!' országos szemétszedési akcióban.

  Bővebben

  Arculatváltás a K és V Kft-nél

  2024. április 24.

  A tegnapi napon a 35 éves K&V Logistic Solutions megmutatta, hogyan néz ki közel 500 lóerő a márka megújult arculati színeibe és logójába öltöztetve. Egy izgalmas belső esemény keretében lepleztük le ugyanis új, tűzpiros színű DAF XG vontatóinkat, amelyek már az új arculati jegyeket viselik.

  Bővebben

  Vizsgáztassa nálunk autóját, Gyöngyösön a legkedvezőbb áron!

  2024. április 17.

  Gyors, megbízható és megfizethető műszaki vizsgáztatás Gyöngyösön a K&V-nél, most csupán 24 900 Ft-ért személyautó esetében. Amikor eljön a műszaki vizsga ideje, minden autótulajdonos ugyanazt szeretné: gyors, profi és gondtalan ügyintézést. A K&V Műszaki Vizsgabázis ezt kínálja, ráadásul a legjobb áron a gyöngyösi régióban.

  Bővebben