Megosztás:

Energiahatékonyság cégünknél

2023. november 15.

A K&V hosszú ideje elkötelezetten igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink, unokáink egy élhetőbb világban nőjenek fel, és segítsünk munkatársainknak az energiaválság idején is spórolni, anélkül hogy otthonuk kellemetlenül hideg vagy túl meleg lenne.

 

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet készített számunkra egy útmutatót, ami segít nekünk az energiafogyasztás és a rezsiszámla csökkentésében. Otthon vagy munkahelyünkön ingyenesen és könnyen alkalmazható módszerekkel is mérsékelhetjük az energiaszükségletünket. Például télen a rövid ideig tartó, de kitárt ablakokkal és kereszthuzattal nagy légcserét biztosító szellőztetés javasolt. Így a lakás sem hűl ki, és az utcát sem fűtjük.

Fontos, hogy ne takarjuk el a fűtőtesteket bútorokkal vagy függönyökkel, viszont hővisszaverő fóliát érdemes alkalmazni a fűtőtestek mögötti falon. A kazánok és konvektorok rendszeres karbantartása, vízkőtelenítése bár kiadásokkal jár, de a rezsiszámlában jól láthatóan megtérül. Érdemes alacsony fogyasztású LED izzókra váltani, a nyári hónapokban pedig klíma helyett ventilátort használni.

Nagyobb beruházások, például hőszigetelés, ablakcserék és fűtésrendszer korszerűsítése a legnagyobb energiamegtakarítást hozza, de ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez érdemes szakember segítségét kérni. Az energiaválság és az energiaszegénység problémája aktuális, és az útmutató ezen is segít. Az energiaszegénységben élők gyakran rossz energiahatékonyságú lakásokban élnek, ami nagy részét jövedelmüknek felemészti, így nincs forrásuk energetikai beruházásokra. Rossz hatékonyságú lakások esetén még több pénzt kell költeni a fűtésre.

Az energiatakarékosság nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti a széndioxid-kibocsátást, segítve ezzel a klímaváltozás elleni küzdelmet a következő generációk számára.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
 • Elektromos Volvo járművet teszteltünk
 •  

  Aktuális híreink

  Behaviour döntőbe jutott Ügyvezetőnk

  2024. február 22.

  Az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Ügyvezetőnk bejutott a Behaviour Magazin által szervezett „Az év cégvezetője” verseny döntőjébe. Ez a jelölés nem csupán személyes elismerést jelent, hanem a K&V által az elmúlt években végzett munka megbecsülését is.

  Bővebben

  Jótékonysági gyűjtést támogatunk

  2024. február 13.

  A K&V idén is fuvarozási szolgáltatásával támogatja a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es kézilabdacsapat és a Mátra Lions Club által szervezett jótékonysági gyűjtést. A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtsunk Gyöngyös és környékén élő rászorulóknak. 

  Bővebben

  Behaviour magazin megjelenés

  2024. január 25.

  Izgalmas hírrel szolgálhatunk: megjelent a Behaviour magazin januári lapszáma, amelyben a logisztika és szállítmányozás kapott kiemelt fókuszt, így örömmel mondtunk igent a megkeresésre és a megjelenésre. 

  Bővebben

  Heves Vármegyei TOP50-ben Cégünk

  2024. január 19.

  Tegnap részt vettünk a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén, ahol a régió legdinamikusabban fejlődő vállalatai gyűltek össze.

  Bővebben

  Inspiráló évindítás a K&V-nél

  2024. január 8.

  Vendégül láttuk az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum logisztikai technikus tanulóit! 

  Bővebben

  Véradással kezdtük az évet

  2024. január 5.

  Különleges módon indítottuk az új évet a gyöngyösi telephelyünkön: január 4-én véradást szerveztünk!

  Bővebben